PruBSN Takaful Logo

Apa 6 elemen anda tertinggal selain medical card yang dibazirkan dalam setiap plan takaful kalau salah pilih?

Jangan keliru dan salah faham lagi tentang medical card yang ditawarkan. Anda cuma perlukan 4 minit 52 saat untuk tengok video bawah ini dan fahamkan ketujuh-tujuh elemen dalam plan takaful yang dibawa PruBSN.

Apa 6 elemen anda tertinggal selain medical card yang dibazirkan dalam setiap plan takaful kalau salah pilih?

Jangan keliru dan salah faham lagi tentang medical card yang ditawarkan. Anda cuma perlukan 4 minit 52 saat untuk tengok video bawah ini dan fahamkan ketujuh-tujuh elemen dalam plan takaful yang dibawa PruBSN.

Dengan lebih mudah untuk difahami, medical card adalah salah satu elemen dalam plan takaful. Tetapi anda akan RUGI sekiranya hanya ambil medical card sahaja. 

Apa ada dalam sesebuah plan takaful yang terbaik?

1. Pampasan Kematian

Dikenali sebagai hibah bersyarat. Elimen penting untuk mengganti pendapatan keluarga anda sekiranya anda meninggal dunia. Digalakkan untuk membuat kira-kira dapat menggantikan 10 tahun pendapatan tahunan kita.

Pampasan kematian Small

2. Pampasan Sakit Kritikal

Sekiranya anda tidak diuji dengan kematian atau cacat kekal, pampasan sakit kritikal ini akan diberi selepas anda terkena 36 jenis penyakit kritikal seperti kanser, buah pinggang dan sakit jantung

Pampasan Sakit Kritikal Small

3. Pampasan Cacat Kekal

Pampasan extra akan diberi sekiranya anda diuji dengan cacat kekal akibat kemalangan.

Pampasan Cacat kekal V2 Small

4. Smart
Saver 300

Sekiranya anda masuk ke hospital, anda hanya perlu membayar RM 300 sahaja dari keseluruhan bil hospital. Selebihnya akan ditanggung pihak syarikat. Dalam tempoh 90 hari dari kemasukan pertama tadi, anda tidak perlu membayar RM 300 lagi atas penyakit yang sama. Bayaran bulanan lebih murah berbanding full coverage kira-kira RM 30-50 sebulan.

Smart Saver 300l Small

5. Medical Card/
Kad perubatan

Tiada had seumur hidup. Had tahunan ditawarkan RM 150k, RM 200k, RM 300k atau RM 400K. Ada pampasan berganda sekiranya diuji dengan kanser, sakit jantung atau buah pinggang. Nilai bilik RM 150, RM 200, RM 300 atau RM 400 semalaman.

Medical card Small

6. Cash Value/
Nilai Tunai

Boleh dikeluarkan sekiranya diperlukan. Rekomendasi pengeluaran untuk dua benda sahaja iaitu, untuk top-up pergi haji atau pendidikan anak-anak.

Cash Value Small

7. Free Policy/
Polisi Percuma

Tak payah dah bayar bulan-bulan bila anda diuji dengan sakit kritikal atau cacat kekal. Semua manfaat disebutkan akan jadi percuma, termasuk nilai tunai sekali.

Free Policy Contribution Small

Apa yang pastinya, kesemua manfaat ini termasuk medical card boleh didapati dengan harga yang berpatutan dan memenuhi keperluan semasa anda!

Tapi berapa ringgit untuk plan menyeluruh ini?



Cadangan saya adalah untuk keluarkan 8-10% dari gaji bulanan anda untuk takaful. Atau anda boleh pilih antara 3 plan yang saya cadangkan ini bersama-sama anggaran harga dibawah:


Plan Asas RM 150

/sebulan

Lelaki | Umur 27 tahun | Tidak Merokok | Sihat| Kerja sebagai cikgu sekolah

Pampasan Kematian (Hibah) RM 10 000
Smart Saver 300
Medical Card (Plan 150)
– Tiada Limit Seumur hidup
– Limit Tahunan RM 150K
– Nilai bilik semalaman RM 150
– Manfaat Hospital Kerajaan RM50/sehari
Polisi Percuma
Pampasan Sakit Kritikal
Pampasan Cacat Kekal
Cash Value
Popular
Plan Terbaik RM 230

/sebulan

Lelaki | Umur 27 tahun | Tidak Merokok | Sihat| Kerja sebagai cikgu sekolah

Pampasan Kematian (Hibah) RM50,000
Pampasan Sakit Kritikal RM25000
Pampasan Cacat Kekal RM25000
Cash Value
Smart Saver 300
Medical Card (Plan 200)
– Tiada Limit Seumur hidup
– Limit Tahunan RM 200K
– Nilai bilik semalaman RM 200
– Manfaat Hospital Kerajaan RM100/sehari
Polisi Percuma
Plan Bajet Lebih RM 330

/sebulan

Lelaki | Umur 27 tahun | Tidak Merokok | Sihat| Kerja sebagai cikgu sekolah

Pampasan Kematian (Hibah) RM100,000
Pampasan Sakit Kritikal RM50,000
Pampasan Cacat Kekal RM50,000
Cash Value
Smart Saver 300
Medical Card (Plan 300)
– Tiada Limit Seumur hidup
– Limit Tahunan RM 300K
– Nilai bilik semalaman RM 300
– Manfaat Hospital Kerajaan RM150/sehari
Polisi Percuma

Jangan risau, jangan ragu-ragu dengan saya. Izinkan saya memperkenalkan diri.

Profile Ghafar Nawi-03

Nama saya,

Ghafar Nawi

Saya merupakan ejen berdaftar lebih 3 tahun dari Prudential BSN Takaful, Damansara Intan dibawah ITQON Group. Kami sudah berkhidmat dengan beribu pelanggan seperti anda.

Tugas saya adalah mencadangkan plan yang terbaik berdasarkan bajet dan keperluan semasa anda.

Saya tak ada niat untuk membuang masa anda dengan tipu-menipu ni kerana saya termaktub dengan undang-undang Bank Negara Malaysia. Sekiranya saya tidak jujur dengan semua urusan takaful saya, tidak mungkin saya akan bertahan selama ini.

“Tapi saya tak faham!”

Sekiranya anda tidak faham dengan terma-terma dan syarat-syarat dalam video tadi atau ingin mengetahui lebih lanjut, kita boleh berjumpa untuk saya jawab dengan lebih tepat dan padat.

Jarak dan lokasi bukan masalah bagi saya. Sebutkan waktu dan lokasi, sampailah saya. Saya akan terangkan satu-persatu supaya anda faham apa yang anda bakal ambil.

Lagi cepat anda faham, lagi cepat anda dilindungi kerana durasi ‘waiting period’ dan ‘contestable period’ boleh habis dengan cepat. Apa itu?

Kita kena berjumpa untuk saya terangkan dengan lebih detail.


“Tapi saya tak faham!”

Sekiranya anda tidak faham dengan terma-terma dan syarat-syarat dalam video tadi atau ingin mengetahui lebih lanjut, kita boleh berjumpa untuk saya jawab dengan lebih tepat dan padat.

Jarak dan lokasi bukan masalah bagi saya. Sebutkan waktu dan lokasi, sampailah saya. Saya akan terangkan satu-persatu supaya anda faham apa yang anda bakal ambil.

Lagi cepat anda faham, lagi cepat anda dilindungi kerana durasi ‘waiting period’ dan ‘contestable period’ boleh habis dengan cepat. Apa itu?

Kita kena berjumpa untuk saya terangkan dengan lebih detail.


“Boleh tak nak kurangkan harga plan?”

Sekiranya plan yang ditawarkan MAHAL, anda boleh BUANG ATAU KURANGKAN NILAI untuk setiap elimen yang tak perlu, tak penting dan tak nak SUPAYA HARGA BOLEH DIKURANGKAN.

Tak ada masalah!

SELAGI ANDA MAHU, HARGA BOLEH DIRUNDING kerana plan takaful ini fleksibel mengikut keperluan semasa anda.

“Boleh tak nak kurangkan harga plan?”

Sekiranya plan yang ditawarkan MAHAL, anda boleh BUANG ATAU KURANGKAN NILAI untuk setiap elimen yang tak perlu, tak penting dan tak nak SUPAYA HARGA BOLEH DIKURANGKAN.

Tak ada masalah!

SELAGI ANDA MAHU, HARGA BOLEH DIRUNDING kerana plan takaful ini fleksibel mengikut keperluan semasa anda.

Lihat sahaja para pelanggan saya yang berpuas hati dengan khidmat yang saya beri.

Lihat sahaja para pelanggan saya yang berpuas hati dengan khidmat yang saya beri.

  • “Masa saya tengah cari plan yang betul-betul murah untuk anak sulung saya, Ghafar lah yang cadangkan dulu. Bajet tak besar, tapi saya nak anak saya dilindungi. Dia siap pesan,’kalau ada bajet lebih nanti boleh la upgrade’. Baguskan macam tu?”

    20190211_225231
    Shida Abd Kadir
    Act Media Sdn Bhd
  • “Saya dengan wife memang dah ada takaful, cuma kali ni saya nak ambil untuk anak dengan Ghafar, sebab saya rasa bila dia explain masa first jumpa dengan masa hantar polisi tu, senang nak faham. Dia tolong explain juga pasal plan saya sebelum ni. Alang²,”

    WhatsApp Image 2019-11-05 at 8.16.47 AM
    Iqbal Abu Bakar
    Buku Fixi Sdn Bhd
  • “Saya kenal Ghafar ni dalam tahun 2006 dulu masa dia kitorang dalam Pengakap. Masa kenduri kahwin saya pun dia pergi. Saya percaya kat dia sebab kami kenal dah lama. Tu sebab saya ambil takaful untuk kami berlima sekeluarga.”

    Afizam
    Afizam Hasan
    Bina Sahabat Enterprise
  • “Saya kenal masa dia pindah sekolah tahun 2004 dulu sampai sekarang. Kaki lepak sama-sama dari zaman sekolah dia ni. Saya percaya dia uruskan polisi takaful saya, isteri dengan anak sulung saya, Nuh. Biar pi dia pening kepala. Kah kah kah!”

    20190413_190013
    Faizul Hussein
    Guru Sekolah
  • “Saya punya claim masuk hospital dulu dia yang uruskan. Saya cuma pas dokumen untuk mudahkan kerja dia je. Apa yang saya tau, tinggal tunggu claim masuk je.Saya tak faham, dia sanggup jumpa dan terangkan kat saya satu-satu,”

    Wawa
    Siti Salwa Balkis
    Graphic Designer
  • “Saya baru kerja. Masih belum tetap dan ada kemungkinan susah nak bayar. Ghafar cadangkan plan takaful yang sangat sesuai dengan bajet saya. Plan saya tak murah, tak mahal. Sedang-sedang dengan keperluan saya yang belum kahwin ni,”

    Shasha
    Fatanah Syazana Zuraine
    KUPTM, Kuala Lumpur
  • “Dia junior masa saya belajar kat UiTM dulu. Saya dah fobia banyak dengar cerita ramai ejen songlap duit dan tak buat proses claim kita. Alhamdulillah, Ghafar trusted. Dia buat proses claim saya dengan telus. Tak ada nak menipu. Kalau dia menipu, aku report polis terus… Kah kah kah!”

    WhatsApp Image 2018-03-23 at 15.43.03 (1)
    Shahida Hasram
    Juru Solek Professional
  • “Masa saya tengah cari plan yang betul-betul murah untuk anak sulung saya, Ghafar lah yang cadangkan dulu. Bajet tak besar, tapi saya nak anak saya dilindungi. Dia siap pesan,’kalau ada bajet lebih nanti boleh la upgrade’. Baguskan macam tu?”

    20190211_225231
    Shida Abd Kadir
    Act Media Sdn Bhd
  • “Saya dengan wife memang dah ada takaful, cuma kali ni saya nak ambil untuk anak dengan Ghafar, sebab saya rasa bila dia explain masa first jumpa dengan masa hantar polisi tu, senang nak faham. Dia tolong explain juga pasal plan saya sebelum ni. Alang²,”

    WhatsApp Image 2019-11-05 at 8.16.47 AM
    Iqbal Abu Bakar
    Buku Fixi Sdn Bhd
  • “Saya kenal Ghafar ni dalam tahun 2006 dulu masa dia kitorang dalam Pengakap. Masa kenduri kahwin saya pun dia pergi. Saya percaya kat dia sebab kami kenal dah lama. Tu sebab saya ambil takaful untuk kami berlima sekeluarga.”

    Afizam
    Afizam Hasan
    Bina Sahabat Enterprise
  • “Saya kenal masa dia pindah sekolah tahun 2004 dulu sampai sekarang. Kaki lepak sama-sama dari zaman sekolah dia ni. Saya percaya dia uruskan polisi takaful saya, isteri dengan anak sulung saya, Nuh. Biar pi dia pening kepala. Kah kah kah!”

    20190413_190013
    Faizul Hussein
    Guru Sekolah
  • “Saya punya claim masuk hospital dulu dia yang uruskan. Saya cuma pas dokumen untuk mudahkan kerja dia je. Apa yang saya tau, tinggal tunggu claim masuk je.Saya tak faham, dia sanggup jumpa dan terangkan kat saya satu-satu,”

    Wawa
    Siti Salwa Balkis
    Graphic Designer
  • “Saya baru kerja. Masih belum tetap dan ada kemungkinan susah nak bayar. Ghafar cadangkan plan takaful yang sangat sesuai dengan bajet saya. Plan saya tak murah, tak mahal. Sedang-sedang dengan keperluan saya yang belum kahwin ni,”

    Shasha
    Fatanah Syazana Zuraine
    KUPTM, Kuala Lumpur
  • “Dia junior masa saya belajar kat UiTM dulu. Saya dah fobia banyak dengar cerita ramai ejen songlap duit dan tak buat proses claim kita. Alhamdulillah, Ghafar trusted. Dia buat proses claim saya dengan telus. Tak ada nak menipu. Kalau dia menipu, aku report polis terus… Kah kah kah!”

    WhatsApp Image 2018-03-23 at 15.43.03 (1)
    Shahida Hasram
    Juru Solek Professional

Beri saya peluang untuk berkongsi manfaat takaful seperti mereka yang lain ini:

Beri saya peluang untuk berkongsi manfaat takaful seperti mereka yang lain ini:

Gallery Website Takaful-02
Gallery Website Takaful-01

Jaminan 100% wang dikembalikan!

Sekiranya anda tidak puas hati selepas kita berbincang dan negosiasi, anda ada tempoh 14 hari yang dipanggil ‘FREE LOOK PERIOD’ dimana anda boleh batalkan polisi anda dengan wang dipulangkan semula 100%.

Tiada risiko langsung!

Anda hanya perlu maklumkan saya dalam tempoh 14 hari selepas anda membayar polisi pertama kali untuk proses pemulangan semula wang.

Mudah!

Jangan buang masa lagi, ISIKAN BORANG DIBAWAH untuk saya telefon dan jumpa untuk saya terangkan dan menjawab segala pertanyaan anda.

Polisi takaful ini TIDAK boleh dibuat tanpa saya mengenali anda dahulu kerana TIDAK semua orang yang sesuai dengan alat kewangan ini.

Istimewa untuk Hari Malaysia 
16 September 2020 ini, saya memberikan:

  • Pulangan tunai untuk bulan pertama takaful sebanyak 10% dari bayaran bulan pertama
  • Bulan Oktober 2020 ini anda tidak perlu bayar, sudah ditaja. Bayar bermula November 2020
  • Hadiah t-shirt akan diberikan
Medical card consultation

Promo hanya terhad sehingga
30 September 2020

Promo hanya terhad sehingga 30 September 2020

Apa tunggu lagi? Tinggal

Apa tunggu lagi? Tinggal

untuk anda dapat promo saya.

Isi maklumat anda sekarang dan tunggu panggilan dari saya!

Isi maklumat anda sekarang dan tunggu panggilan dari saya!